Τζίντζερ
Το τζίντζερ (πιπερόριζα) προέρχεται από τη ρίζα του τροπικού φυτού Zingiber officinale. Η φλούδα του έχει χρώμα ανοιχτό καφέ, με διάφορα είδη υφής, από απαλή μέχρι πολύ σκληρή. Η σάρκα του είναι κίτρινη και ινώδης.
Το τζίντζερ είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κουζίνας. Η έντονη, πικάντικη γεύση και το εξωτικό του άρωμα δίνουν στα πιάτα και στα ποτά μια πολύ ιδιαίτερη γευστική πινελιά.
Τζίντζερ
Πληροφορίες
Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Πολλοί γιατροί συνιστούν την κατανάλωση τζίντζερ λόγω της περιεκτικότητας του σε τζιντζερόλη - την ουσία από την οποία προκύπτει η πικάντικη γεύση του – και για την οποία λέγεται ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις.
Στην Ευρώπη εισάγεται κυρίως από την Κίνα, τη Βραζιλία και το Περού.
Ένας απλός τρόπος να βάλετε το τζίντζερ στη ζωή σας είναι να προσθέτετε μικρά κομματάκια σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να απολαύσετε το ρόφημα.