Προϊόν Description

Γκρέιπφρουτ Κίτρινα & Κόκκινα

Τα γκρέιπφρουτ (Citrus × paradisi) είναι υβρίδια εσπεριδοειδών που πρωτοεμφανίστηκαν στις νήσους Barbados και προέρχονται από διασταύρωση του γλυκού πορτοκαλιού και του pomelo. Και τα δυο αυτά προϊόντα εισήχθησαν από την Ασία τον 17ο αιώνα. Έχουν φλούδα κίτρινη έως πορτοκαλί με ροζ αποχρώσεις και η σάρκα τους είναι κόκκινη, ροζ ή λευκή.

Το 2019, η παγκόσμια παραγωγή γκρέιπφρουτ (συμπεριλαμβανομένων και των pomelos) ήταν 9,3 εκατομμύρια τόνοι, εκ των οποίων το 53% ήταν στην Κίνα. Άλλοι σημαντικές χώρες παραγωγής είναι το Βιετνάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Στην Ελλάδα παράγονται στην περιοχή των Ν. Χανίων και σε ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου.


Γκρέιπφρουτ Κίτρινα & Κόκκινα

Πληροφορίες

Στο ωμό γκρέιπφρουτ εμπεριέχονται 90% νερό, 8% υδατάνθρακες, 1% πρωτεΐνη και αμελητέα λιπαρά. Ο χυμός γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου τη μισή περιεκτικότητα κιτρικού οξέως σε σχέση με τους χυμούς των λάιμ ή λεμονιού και περίπου 50% περισσότερο κιτρικό οξύ από τον χυμό πορτοκαλιού.

Τα γκρέιπφρουτ είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικά και γι’ αυτό συνιστάται να καταναλώνονται μαζί ή πριν από το πρωινό. Επίσης, συνδιάζονται σε σαλάτες και σε επιδόρπια. Ακολουθούν κάποιες ιδέες για τη χρήση τους:

- Καταναλώστε ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ πριν το πρωινό σας.
- Πιείτε ένα ποτήρι 100% φυσικό χυμό γκρέιπφρουτ πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας.
- Συνδυάστε κομματάκια από γκρέιπφρουτ με Ελληνικό γιαούρτι.
- Κόψτε το γκρέιπφρουτ και προσθέστε το σε ένα smoothie φρούτων.
- Ανακατέψτε τα κομμάτια από γκρέιπφρουτ σε ένα μπολ με φρούτα.
- Προσθέστε γκρέιπφρουτ στην πράσινη σαλάτα σας.
- Τοποθετήστε μια φέτα γκρειπφρούτ πάνω από ψητό ψάρι αντί για λεμόνι για άρωμα.
- Κόψτε ένα γκρέιπφρουτ στη μέση, από πάνω πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και ψήστε για ένα υγιεινό επιδόρπιο.
- Ανακατέψτε γκρέιπφρουτ σε παγωτό βανίλια ή παγωμένο γιαούρτι.


Γκρέιπφρουτ Κίτρινα & Κόκκινα

Εξωτερικά links

Γκρέιπφρουτ Κίτρινα & Κόκκινα