Κολοκύθες Butternut
Σούπα κόκκινης κολοκύθας
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, ρίχουμε σε κομμάτια 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 κλωνάρια σέλερυ (χωρίς τα φύλλα και τις κλωστές), 2 καρότα, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, αν θέλετε καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Προσθέτουμε 2 κιλά κολοκύθα σε κύβους, 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου/νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου (να είναι όλα πολύ μαλακά). Με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε όλα μέσα στην κατσαρόλα (αλλιώς σε δόσεις σττο μπλέντερ).