Κολοκύθες Butternut
Τάρτα με κόκκινη κολοκύθα
Υλικά:
Έτοιμη/Σπιτική ζύμη τάρτας
1 κιλό Κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε καβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Λίγο βούτυρο
Βράζουμε την κολοκύθα σε νερό και λίγο αλάτι μέχρι να μισομαλακώσει. Σουρώνουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την κολοκύθα που ήδη έχουμε βράσει. Ανακατεύουμε ελαφρά για να μη διαλυθεί και βγάζουμε από τη φωτιά.
Κρέμα:
1 κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε την ζύμη σε ταψί/πυρέξ. Ρίχνουμε την κολοκύθα και από πάνω το μείγμα της κρέμας. Ανακινούμε ελαφρά να πάει παντού. Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 45 λεπτά.